Az ezen a platformon történt legutóbbi jelentkezésünk óta eltelt több mint egy évben rengeteg ügyfélproblémával találkoztunk, amihez informatikai segítséget kértek tőlünk. Ezeket sikeresen meg is oldottuk, bár így nem igazán maradt időnk a tapasztalataink megosztására. Ezt pótoljuk most, elsőként pár megkeresési példa közlésével.

„Igen jó, de régi az informatikai rendszerünk, ezt szeretnénk modernizálni, de már az eredeti fejlesztők nem dolgoznak nálunk és jó lenne egy új rendszer a régi alapján.” – keresett meg jó pár évvel ezelőtt minket egy németországi ügyfelünk. Ez a típusú megkeresés -akár weboldalak megújítására is-  elég gyakori.  Az előbbi konkrét esetben sikerült a megrendelővel közösen az igények, a folyamatok alapján egy új modern fejlesztési alapokon (Pl. modellezés, Java stb.) rendszert terveznünk és implementálnunk, amit már jó ideje be is vezettek és sikeresen alkalmaznak. Azóta is folyamatosan modernizáljuk, bővítjük az alkalmazást.

„Sok a selejt egy évben, nem is tudjuk igazán követni, mekkora veszteség ez pontosan.” – keresett meg minket egy vállalkozó, aki lakossági és ipari felhasználású termékeket gyárt drága (pl. kóracél) alapanyagokból. A cég folyamatainak és informatikai rendszereinek átvizsgálása során megállapítást nyert, hogy sok folyamat a beszerzésen, készletkezelésen és gyártáson át a kiszállításig csak részben digitalizált, nincs egy egységes vállalatirányítási rendszerük. A feladat megfogalmazásra került, hogy be kellene vezetniük egy komplexebb vállalatirányítási rendszert (ERP), ami segíti a cég tulajdonosainak, vezetőinek és munkatársainak a komplett üzletii és gyártási áttekintést, valóban támogatja a munkájukat.  Ehhez mi komplett követelményelemzést, esetleg meglévő ERP-rendszer kiválasztását és bevezetését, mindehhez projektvezetést és szakmai tanácsadást tudunk nyújtani.

„Vannak jó termékeink és egy szuper webáruházunk, mégsem találnak meg minket a vevők az Interneten.”– szintén gyakori megkeresési ok, amivel hozzánk fordulnak. Ehhez gyakran utólagos keresőoptimalizálást (SEO) kell végeznünk, de előfordul, hogy a honlapot és a webáruházat újra kell csinálnunk, ahogy ezt több ügyfelünknél is történt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail